Gazeteciler, haber ve köşe yazılarında ülkedeki olayları, bilgilerine gelen konuları dile getirmektedirler. İlgililerin, yazılanların bir kısmına çare üretmeye çalıştığı görülmekte.
Bir çok konuda ise sadece açıklamalar yapılmakta. Ancak sıkıntılar lafla çözülmüyor. Çok laf çok işe dönüşmeli ki ilerleme olabilsin.
Halka, sorun olan konuyu en erken zamanda çözerek onu gündemden çıkarmadığınız sürece zihinleri meşgul etmeye devam edecektir.
Çözüm yerine sorun ertelenirse arada çıkacak diğer sorunlarla birlikte yumak halinde karşınızda duracaktır. İlgililer, araba yol vergilerini ödemeyen çok sürücü olduğunu açıkladılar. Polis bunları yolda yakalayıp bir hafta içinde gerekli ödemeyi yaparak arabasını yollarda kullanma hakkına yeniden kavuşmadığı takdirde, arabasını trafikten men etse eminim sıkıntı kalmayacak. Laf var çözüm yok gibi.
Gün geçmez ki ölümlü trafik kazası haberi okumayalım. Kendini öldürmek için hızlı sürenlere bir şey diyemem. Dümene geçenlerin çoğu sadece benzine basmayı bilir. Trafik kurallarını hatırlayan yok. Tehlikeli sürücüleri durduracak herhangi bir tedbir duymadım. Bir de çocukları tehlikeye atanlar var. Kendini korumayı bilmeyen bu çocukları tehlikeye atmak hangi mantığa sığar.
Umursuz ve öngörüsüzlük söz konusu. Kazadan sonra ah vah ediyoruz. İlaç kalıntısı bulunan sebze ve meyvelerle ilgili haberleri de devamlı okuyoruz. Bunu yapan üreticiler niçin aynı yanlışı yapmaktadırlar. Ödedikleri cezaların caydırıcı olmamasından mı?. Ürün satışa gönderilmeden önce gerekli kontroller yapılarak satılabileceğine ilişkin belge verilmeli. Belgesiz ürün satan üretici ile market de ceza ile ödüllendirilmeli. Hem de yüklü bir ödülle.
Gündeme gelen sorunları, ilgili birimler ve onların yetkilileri dikkate alarak çözmek durumundadır. Bunu yapmayanlara üst amirleri hesap sormalıdır. Bu şekilde takip ve kontrol yapılmaz, konular görmezden gelinirse, aynı sıkıntılar devam edecektir ki, etmektedir. Kaçak et konusu sınır kontrolleri ile önlenmeye çalışılır. Önce ülkedeki et fiatlarının neden arttığına bakmak lazım. Haklı bir nedene mi dayanır? Bilahare de et satış yerleri kontrol edilerek, hayvanı hangi üreticiden aldığını nerede kestiğini sorgulayarak kaçak ete engel olunabilir. Ülkedeki kanser vakalarının her geçen gün arttığını yine ilgililer açıklamakta.
Tedbir ne? Tedbir olduğunu duymadım. Bir seferberlik ilan edilse sanırım bir haftada hepimiz sağlık kontrolünden geçiriliriz. Çoğu insan kanser vücudu sarınca fark etmekte ama o zaman da iş işten geçmiş olmaktadır. Sadece ölenin ardından ah vah etmek sorunu çözmez. İşin özü, çok laf az iş değil,çok laf yaparken çok da iş yapmalıyız. Bu şekilde hem bugünkü nesli hem de gelecek nesli koruyup kollayabiliriz.