Başbakanlık bir garip anket yaptırmış. İlginç olan da anketi tam anlamıyla yayınlamamış. Sadece bir bölümünden bir kesit yayınlayarak bir algı yaratmaya çalışılmış.
Çok düşündürücü sonuçlar çıktı. Örneğin en başarılı bakanlık ve en başarısız bakanlık diye sıralama yapılmış. Neye göre kime göre yapılmış, kimlere soru sorulmuş, hangi bölgede kaç yaşındaki insanlar cevaplamış… Yani soru işaretleri ile dolu bir anket. Öncelikle anketin net olması adına tamamının detayları ile paylaşılmasın taraftarıyım.
Birçok haber sitesi yayınlanan anketin sonucundan yola çıkarak en başarısız bakanlığı ‘’Çevre Bakanlığı’’ ilan etmiş. İşte buradaki haksızlığın ortadan kalması adına küçük dipnotlarla yola çıkmak isterim. Bu ülkedeki en başarısız bakanlık gün gibi ortadadır. İnsan hayatının ön planda olduğu fakat hiçe sayıldığı Sağlık Bakanlığı bugün en başarısız bakanlıktır. Bırakın bakanlık içerisinde yaşanan akıl almaz olayları, gün yüzüne çıkan bir garip ihaleleri ile Sağlık Bakanlığı bugün sorgulanması gereken bir bakanlık konumundadır. Taş taş üzerine konulmayan bir hastanesi, yetersiz sağlık çalışanları, evlere şenlik acil servisi ile utanç duyulası bir yapıya sahip Sağlık sistemi varken en başarısız bakanlık olmaması ilginçtir. Bugün Çevre Bakanlığını hedef gösteren anketin ne kadar güvenilir olduğunu sorgularım. Başbakanlık anket yaptırırsa elbette ki CTP’li bakanların sahip olduğu makamların başarılı bakanlıklar içerisinde olması kaçınılmazdır. Kötü olan sırf CTP kanadındaki bakanlıkları öne çıkarmak adına UBP kanadındaki bakanlıkları yerin dibine sokulması üzücüdür.
Madem ki hiçbir icraat yapılmamış ve gün yüzüne çıkmamış neden Çevre Bakanlığı vardır?
Son beş ayda Çevre Bakanlığı’nda yaşananlar haber olarak tüm basınla paylaşıldı. Ve onlardan sadece birkaçını yazmak isterim bekli okumayanlar olmuştur diye;
‘’Çevre Örgütleri ile el sıkışarak bir takım çevreye yönelik çalışmalarında işbirliği yapıldı ve Çevre Danışma Kurulu oluşturuldu. Ormanlarda son dönemde en fazla gündeme gelen Çam Kese Böceği ile programlı, iki yıllık çalışma başlatıldı. Geçitköy Barajı Mesire Alanı Projesi tamamlandı ve uygulama için kaynakları hazırlandı. Cumhuriyet Parkı restorasyonu için Türkiye'den bir belediye ile anlaşıldı. Çed Tüzüğü değiştirilerek, yatırımcının önü açıldı. ODTÜ, İTÜ ve GAÜ ile de sözleşmeler imzalanıp, vahşi çöp alanlarının rehabilitesi için fizibilite çalışmaları başlatıldı. %3,5 kükürtlü yakıtın adaya gelmesi önlendi. Atıl durumda bulunan (Alevkayası’ndaki Müzenin) Herbariumun tadilatına başlandı. İskele Belediyesi ile Orman ve Kültür Parkı protokolü imzalandı.’’
Yani daha bilmediğimiz birçok şey.
En başarısız bakanlık olarak gösterilen Çevre Bakanlığı için yapılan anketin halkı bilgilendirmek adına daha detaylı şekilde paylaşılması gerektiğine inanıyorum.