İSKELE HALKI KAN AĞLARKEN



Bir ilçe düşünün Devlet Daireleri boş bırakılan.

Bir ilçe düşünün Devlet Dairelerinde temizlik yapacak işçisi olmayan.

Bir ilçe düşünün Acil servisinde doktoru olmayan.

Bir ilçe düşünün Devlet kurumuna ait haber merkezi olması halde haber yapacak muhabiri olmayan.

İşte İskele.

Tüm her şeye rağmen muntazam çalışan Belediyesi ile bu açıkları kapatarak fark yaratan bir ilçe olan İskele’de sıkıntılar bitmiyor. Sıkıntının ana nedeni İskele’nin hak ettiği değeri görmemesi. Adanın en güzel sahil şeridine sahip olan İskele’nin merkez gibi değil de yan şube gibi gösterilmesi ne üzücüdür.

Bölgede BRT’ye ait bir şube olmasına rağmen, muhabirin takviye muhabir haline getirilmesi tepki yarattı. Bölgenin tek haber merkezi olan BRT’nin Gazimağusa’daki şubesine İskele’deki muhabiri takviye olarak göndermesi İskele’ye verilen değerin bir diğer kanıtıdır.

Vergi Dairesi’ne gelince… Bölgedeki daireler sanki Gazimağusa’da bulunan dairelerin şubeleri gibi çalışıyor. Ne bir temizlik işçisi var ne de doğru dürüst memur. Dairede araç devir tesliminden başka iş yapılmıyor. Hal böyleyken var olan memura göz dikenler var. Dönüşümlü olarak Mağusa’da çalışacak olan memurlar düzenlerini kurmuşken yeniden bozacaklar. Durum sadece Vergi Dairesi için geçerli değil elbette. Sigortalara ait Daire’de şube görünümünde. Kimse buradaki dairelere kimlik kazandırmak istemiyor. Yani koskoca İskele’nin değeri bilinmediği gibi var olan Dairelerinin de değeri bilinmiyor.

Gelelim insan sağlığını ilgilendiren en önemli kuruma. Hastanede tek bir doktor var. Bu doktor A’da Z’ye her şeye bakıyor. Dâhiliyeci de oluyor kırık çıkıkçı da. Ne üzücüdür ki doktor mesai çalışıyor. Gece aniden bir hasta gelse hastanede iğne salacak tek bir kişi dahi bulamıyor. Hemşireler doktor kontrolünde müdahale ettiği için acil vakalara bakamıyor bile. Yani canınız riskte. Eğer İskele’de yaşıyorsanız doktor siz olacaksınız. Bugün hangi hastanede gece nöbetçi bir doktor yok ki? Ama İskele’de yok. Hade doktor yok, peki bir hastanede jeneratörde mi olmaz? İlaçlar elektrik kesildiği zaman nasıl ve nerede muhafaza edilecek? Hemşireler o ilaçları evlerine götürerek muhafaza etmek zorunda bırakılan bir hastanede sağlık hizmetleri nasıl rantabl yürütülebilir ki? Yani düşünün bir, çok pahalı olan ve soğuk ortamda muhafaza edilmesi gereken ilaçların hastanede muhafaza edilememesi ne demektir!!! Ne üzücüdür ki İskele üvey evlat muamelesi görüyor ve bu devlet yetkililerinin hiç umurunda bile değil!