Sulak alanların en göz alıcı konukları flamingoların sayısı azalıyor Sulak alanların en göz alıcı konukları flamingoların sayısı azalıyor

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay bedelli askerlik konusunu son bir yıldır ülke gündemine taşıdıklarını, rakamların asgari ücret nedeniyle ödenemeyecek duruma geldiğini yineledi.

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, bu konuyu defalarca vurguladıklarını ve sonunda UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’ın yasa önerisi verdiğini anımsatarak “Bu yasa önerisine hükümetin sahip çıkıp çıkmayacağı belirsizdir. Eğer gerekli ilave düzenlemeler eklenmezse halihazırda ödeme yapıp henüz askere gitmemiş olanlarla yeni düzenlemelere göre ödeme yapacaklar arasında ciddi bir adaletsizlik ortaya çıkacaktır. Her durumda bu önerinin ivediliği olmaksızın gündeme gelmiş olması hükümetin buna sahip çıkmayabileceğini, işi yokuşa sürüp zamana yaymaya çalışacağını göstermektedir” ifadelerini kullandı. 

Canaltay tarafından verilen yasa önerisinin Resmî Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Özersay, sürecin dikkatle takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

-“Bu bir yasa tasarısı değil, yasa önerisidir, hükümetin sahip çıkıp çıkmayacağı belli değil”

Özersay, önerinin Resmî Gazetede yayımlanmasının, hükümetin resmi bir yasa tasarısı sunduğu anlamına gelmediğini belirtti. Meclis iç tüzüğüne göre, milletvekilleri tarafından verilen yasa önerilerinin Meclis Başkanlığı tarafından yayımlandığını hatırlatan Özersay, “Bu bir yasa tasarısı değil, bir milletvekili tarafından sunulmuş yasa önerisi. Hükümet bu öneriye sahip çıkacak mı? Meclis komitesinde ve genel kurulda nasıl bir tutum sergileyecekler? Bu maddeler aynen korunacak mı? Bunlar büyük soru işaretleri” ifadelerini kullandı.