15.03.2025 tarihinde, saat 22.30 sıralarında Gönyeli’de sakin Blessıng MUGANO (E-29), göğüs ağrısı şikayeti ile gitmiş olduğu özel bir hastanede yapılan müdahalenin ardından kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak yaşamını yitirmiştir. Ölüm sebebi yapılacak otopsisinin ardından belli olacaktır. Soruşturma devam etmektedir.
KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE İTHAL VE TASARRUFU
17.03.2025 tarihinde, saat 22.15 sıralarında, Gazimağusa'da, Derinya Kara Geçiş Kapısında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Gazimagusa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; GKRY Bölgesinden KKTC’ye giriş yapan O.K.(E-65)’nin üzerinde yapılan aramada; tasarrufunda yaklaşık 30 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan kağıt parçaları, D.K.(E-44)’nin üzerinde
yapılan aramada ise yaklaşık 1 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU (GELİŞME)
16.03.2025 tarihinde, saat 23.45 sıralarında, Gazimağusa - Lefkoşa Anayolu üzerinde, devriye halinde bulunan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı, Demirhan Polis Karakolunda görevli bir polis ekibi tarafından bir araç sürücüsünün tasarrufunda ele geçirilen yaklaşık 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan ve aranmakta olan R.T.(E-34), tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
HIRSIZLIK
08.03.2025 tarihinde, saat 14:00-22:00 saatleri arasında, Lefkoşa’da Şehit Hüseyin Bora Sokak üzerindeki park alanında, park halinde bulunan bir şahsa ait araç içerisinde muhafaza edilen 1712 Amerikan Doları ile 1100 Türk Lirası nakit paraların çalınması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında meselede zanlı olarak görülen Ş.K.(E-65), 17.03.2025 tarihinde Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
İLAÇ VE ECZACILIK YASASINA AYKIRI HAREKET
17.03.2025 tarihinde, 17:40 sıralarında, Gemikonağı’nda B.Y.(E-20)’nin kalmakta olduğu ikametgahta polis tarafından yapılan aramada, tasarrufunda yeşil reçeteye tabi olan 38 adet hap bulunarak emare olarak alınmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen M.D.(E-22) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
KASTİ HASAR
17.03.2025 tarihinde, saat 12.00 sıralarında, Lefkoşa’da bir sitenin oto park alanı içerisinde park halinde bulunan bir şahsa ait aracın sağ ön camı, K.K.(E-27) tarafından atılan şişe ile kırılarak hasara uğratılmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
KKTC’DE İKAMET İZİNSİZ İKAMET ETMEK
17.03.2025 tarihinde, Polis Ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda, ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 3 kişi tutuklanarak aleyhinde yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
TRAFİK KAZASI
1. 18.03.2025 tarihinde, saat 05:30 sıralarında, Lefkoşa - Gazimağusa Anayolu üzerinde Ahmet HACIÖMEROĞLU (E-37), yönetimindeki MG 474 plakalı salon araç ile Gazimağusa istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada, seyrettiği yol üzerinde bulunan Halkbank Çemberi’ne geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çemberi çevreleyen bordür taşlarına çarpıp çember üzerine çıktıktan sonra kontrolsüzce yoluna devam edip yolun solunda bulunan bariyerlere çarpıp durmuştur. Kaza sonucu yaralanan olmadı. Soruşturma devam etmektedir.
2. 18.03.2025 tarihinde, saat 05:35 sıralarında, Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde, Deniz ARPAÇ (K-22), 145 mlgr alkollü içki tesiri altında, yönetimindeki PL 200 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada gidiş istikametine göre yolun solunda bulunan Fab Ltd. önlerine geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybedip yolun sağına doğru gitmesi sonucu, o esnada yolun sağında park halinde bulunan VA 082 plakalı araca çarpmıştır. Kaza sonucu yaralanan olmadı. Yürütülen soruşturma kapsamında alkollü içki tesiri altında araç kullanarak kaza yapan PL 200 plakalı araç sürücüsü Deniz ARPAÇ tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.