Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ve AB Teknik Destek Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas’ın da katıldığı ziyaretleri Vadili ve Lefkoşa’da yapan heyet bu kez İskele ve Geçitkale bölgelerini ziyaret etti.

Bölge yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından heyet, bölgelerdeki çiftlikleri gezdi. Bölge ziyaretlerinde önce kaza dairelerinde yetkililer ile projenin seyrini değerlendiren uzmanlar, görüşmelerde veteriner hekimlere detaylar aktardı.

Projenin teknik seyrinin yanı sıra, uygulamadaki sürekliliğin de oldukça önemli olduğu konusuna değinen heyet, Kaza Veteriner Dairelerinin süreçte kontrol görevini yerine getireceğinin ve planlamada aktif çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Uygulamaya başlanan projenin, hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda ülkemizdeki en kapsamlı girişim olduğunu belirten Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ise; şunları söyledi:

“Tüm paydaşlarımızla iletişim içerisinde projenin başarılı olması adına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Projemizin çalışmaları çerçevesinde hellimin tescili ve ürünlerimizin serbestçe ticarete katılması söz konusu olacaktır. Ülkemiz için önemli olan bu projeyi başarı ile sonuçlandıracak yeteneğimiz personelimizde mevcuttur. Sonuçları da kamuoyuna şeffaflıkla sunuyor olacağız. AB tarafından sağlanan teknik destek ve bizim müdürlüğümüzün tüm imkanlarını seferber ederek çalışacağız.

Hayvancılarımıza da bazı sorumluluklar düşecektir. Bakanlığımızın da desteği ile hayvancılarımızın sorunlarına destek verebileceğiz.”

İlerleyen günlerde Veteriner Hekimler Birliği ile anlaşma yapacak olan Veteriner Dairesi, projedeki görev dağılımını gerçekleştirmiş olacak. Hastalıkların tespiti için kan numunesi alımı ve tüberkülin testleri özel veteriner hekimler tarafından yapılacak ve ardından devlet laboratuvarlarında tespit edilecek sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.
Editör: TE Bilisim