Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, SPOD (Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ile Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ortaklığında gerçekleştirilecek seminer 1 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te Tabipler Birliği’nde yer alacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve CCMC tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen proje, “Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlıyor”.

Sağlık alanında çalışan uzmanlara yönelik olarak gerçekleşecek Trans Sağlığı Semineri’ne CETAD (Cinsel Eğitim, Araştırma ve Tedavi Derneği) üyesi ve psikiyatri uzmanı Dr. Seven Kaptan konuşmacı olarak katılacak.

Konuşulmayan (Unspoken) proje koordinatörü Hazal Yolga, ülkemizde özellikle trans sağlığı üzerine yapılan ve yapılacak olan çalışmaların çok değerli olduğunun altını çizdi.
Editör: TE Bilisim