CTP Milletvekili Akansoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Toplumun, insanlarınızın karşı karşıya kaldığı iddiasının tam bir safsata olduğunu belirterek, “hükümetin ne yaptığını bilmeyen halleri, zafiyetleri, korkuları bizi çok kötü noktalara götürebilir. Çünkü hükümetin destek aldığı siyasi güç odaklarının durumu buna olanak tanıyor. Halk bölünmedi ki, halk karşı karşıya gelmedi ki? Nedir bu bölünme söylemleri? Devlet kendince, sözde çalışıyor” dedi.

Akansoy’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama;

“Toplumun, insanlarınızın karşı karşıya kaldığı iddiası tam bir safsatadır. Gençler arkadaşlarının ölüm acısına karşı öfkeli ve tepkili. Sivil Toplum Örgütleri ve Sendikalar, bu gençlere destek oluyor ve sorumluları istifaya davet ediyor. Çözüm öneriyor. Buraya kadar bir sorun var mı? Yok. Hükümet, Polisi gençlerin önüne dikerek önce psikolojik baskı yaratıyor. Ardından gençleri ezmek için üzerlerine saldırtıyor.

Gençler de buna karşılık veriyor. Tepki veriyor. Devlet gücünü şiddete dayalı bir şekilde halkının üzerinde kullananlara, devlet imkânları ile toplumunu dövdürenlere siyasi literatürde faşist denir. Yani bu meşruluğunu ispatlamaya hükümetin ne yaptığını bilmeyen halleri, zaafiyetleri, korkuları bizi çok kötü noktalara götürebilir.

Çünkü hükümetin destek aldığı siyasi güç odaklarının durumu buna olanak tanıyor. Halk bölünmedi ki, halk karşı karşıya gelmedi ki? Nedir bu bölünme söylemleri? Devlet kendince, sözde çalışıyor. Kime gençlere, topluma, halka... Bir yanda halk var diğer yanda özgür iradesinden bağımsız işini yaptığını iddia söyleyen devletin görevli memurları. Bunun adı bölünme falan değil. Ama işte burada bir sorun var. Burada bir demokrasi sorunu var. Burada bir acizlik var. Burada bir tehlike var.

Bunu görmemek bizi büyük bir hataya götürür. Demokrasi güçlerinin bölünmeden ve kararlılıkla yol alması gerekir. Sendikaları ve sosyal hakları zayıflatmaya, geriletmeye dönük niyet sahibi ince hesap peşinde bir zihniyetle karşı karşıyayız. Gün dayanışma günüdür. Gençler için, demokrasi için, insanca yaşamak için.”
Editör: TE Bilisim