YDH Sözcüsü Erhan Arıklı Müzakerelerde üzerinde mutabakata varılan nüfus oranları konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirerek; “Şu anda nüfusumuz 310.000. Bunların 220.000 i Kıbrıs vatandaşı yapılacaksa 90.000 kişiyi Türkiye’ye geri mi göndereceksiniz” diye sordu.
Güvercinlik köyünde halka hitap eden YDH Sözcüsü Arıklı şunları söyledi; “Nüfusumuzu 220 binde sabitlediler. Bu rakamı nasıl ve hangi kriterlere dayanarak elde ettiler bilmiyoruz. Şu anda nüfusumuz 310.000. Hala daha yasal süreyi doldurarak vatandaş olanlar var. Bu sayının üstündeki kişileri ne yapacaksınız. Ayrıca İngiltere’de, Türkiye’de, Avusturalya ve Kanada’da yaşayan 600 binden fazla Kıbrıs Türkünü ne yapacaksınız. Bunlar yarın gelip vatandaşlık isterse bunlara hayır mı diyeceksiniz?” dedi.
Akıncı’nın ekibinde tek bir Türkiye kökenli uzmanın olmadığını da söyleyen Arıklı, bu ekipte geçmişte Rum haklarını Rumlardan daha iyi savunan kişilerin olduğunu iddia etti.
Mülkiyet konusunda da Akıncı’yı eleştiren Arıklı “ Anlaşmanın imzalandığı gün elimizdeki tapular geçerliliğini yitirecek. Bunca yıldır biz bu evlerin ve toprakların sadece bekçisi mi idik yani?” diye sordu.


YDH Basın Bürosu
Editör: TE Bilisim