Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'de dün yer alan mezuniyet töreninde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel Rektör Prof. Dr. Ümit Hasan, 1995 yılında dönemin Başbakanı Hakkı Atun, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, Öğrt. Üyeleri, 1995 yılında mezun olan öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. 
Tören Atatürk Eğitim Fakültesi Öğrt.Görv. İlyas Abdullin'in müzik dinletisi ile başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanısıra Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve hayatını kaybeden mezun öğrenciler Taha Telli ve Urcan Vangöl anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.
Törenin açılış konuşmasına geçilmeden önce Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç'ın törene ilişkin mesajı okundu.
Daha sonra açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, gerçekleştirdi.
Mezunlar adına Bilgisayar Enformatik Bölüm mezunu ve aynı zamanda bu bölümün şu an başkanı olan Doç.Dr. Nadire Çavuş’un konuşmasından sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi Mezunlar Derneği Genel Sekreteri İlker Küçüker, Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alper Karayama, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Döneminin Başbakanı Hakkı Atun konuştu.
Konuşmaların ardından 1995 yılı mezunlarının hazırladığı slayt gösterisi ekrana geldi. Slaytta Yakın Doğu Üniversitesi'nin geçmişten günümüze gelişen yapısına ve mezunların üniversite yıllarında çekilmiş oldukları anı fotoğraflara yer verildi.
Tören ,hayatını kaybeden ve mezuniyet törenine katılamayan Urcan Vangöl adına eşi Ender Denktaş Vangöl'e Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel tarafından takdim edildi.
Törende Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de mezunlara hitap etti.
Ardından YDÜ Kurucu Rektör Dr.Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel ile Mezun Öğrenciler Derneği arasında karşılıklı plaket takdimi ve öğrencilere sırasıyla diploma verilmesi ile devam eden törende son olarak mezunlar 21 yıl sonra kep atmanın sevinci yaşayarak Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ve tüm hocaları ile birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.
Törenin sonunda ise Büyük Kütüphane fuayesinde 1995 yılı mezunları onuruna resepsiyon verildi.
Editör: TE Bilisim